joi, iulie 18, 2024
AcasăCosul cu vipereCosul cu vipere: Un primar care nu face trotuarul!

Cosul cu vipere: Un primar care nu face trotuarul!

De mai multe ori, în coloanele publicației noastre am avertizat despre pericolul pe care îl reprezintă lipsa trotuarelor din satul Ciuperceni. Dacă în comuna Botiz, problema aceasta este rezolvată, iată că la Ciuperceni, în ciuda faptului că prin sat trece un drum european primăria comunei Agriș, de care aparține și acest sătuc năpăstuit, nu s-a învrednicit să facă un trotuar, nici măcar pe o parte a drumului. Din această cauză, accidentele cu pietoni sunt foarte dese pe aici, cel mai proaspăt exemplu, fiind acela în care doi copii care erau frați au fost accidentați grav.

Vinovați sunt scoși ba șoferii, ba pietonii, dar niciodată autoritățile locale care nici măcar nu se sinchisesc de faptul că zilnic pun în mare pericol viața cetățenilor din sat care, în lipsa trotuarelor, sunt obligați să circule în plin drum european, unde bolizii nu țin seama aproape niciodată de restricția de viteză din localitate de 50 km pe oră.

În acest caz credem că se impune intervenția forurilor superioare, în special a Serviciului Circulației a Inspectoratului Județean de Poliție care ar trebui să sesizeze autoritățile competente. Ne-am uitat și prin sat și am putut constata că peisajul este destul de dezolant, cu case vechi și neîngrijite, cu grădini abandonate și cu o școală generală aflată în pragul părăginirii.

Credem că nu este tocmai fericită această imagine, cu atât mai mult cu cât, pe această arteră trec toți cei care vor să ajungă spre Halmeu, Sighet sau Baia Mare. Cel mai grav lucru însă este faptul că semnalele noastre de alarmă privind incidența accidentelor grave și mortale cu pietoni în această zonă rămâne fără ecou, iar cei vinovați cu adevărat nu vor primi niciodată vreo pedeapsă.

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente