Acasă Cosul cu vipere Ciolaniada de primăvară

Ciolaniada de primăvară

Vă dați seama că răsturnarea de situație, vorba vine răsturnare, de pe eșichierul politic, prin care PNL a părăsit USL și guvernarea acesteia, a avut darul de a mai cataliza niște mișcări de trupe, aparținând speciei infatigabilului cățărător politic, prin molaticul nostru Sătmar.

Deja dinspre liberali, o anume doamnă, ceva directoreasă de felul ei, își caută un cuibușor, nu de nebunii neapărat, ci de adăpost pe vreme de urgie.

Acuma se gândește că tare bine și-ar putea conserva postul dacă ar bate palma cu…conservatorii sătmăreni. Zice-se că tatonările cucoanei nu vor avea niciun succces pe motiv că, PC-ul sătmărean are o legătură mai mult decât subterană, cu niște structuri care sunt gata să-i spună cucoanei cu pricina, pas!

Asta ca asta, dar să vedeți vânzoleală la udemerei! Lihniți local și național de aproape doi ani, abonații la păpică bună de ciolan cu fasole politică, ori gulaș piperat cu gust ciocoiesc, au revenit în forță, în linia întâi și cer funcții peste funcții, că doar au suferit destul până acum!

Se aude cum că prin sediul UDMR s-au schimbat nu doar amabilități, ci și niște înjurături neaoșe, pe care este mai bine să nu le traducem, pe motiv că niște noateni și-ar dori una și aceeași funcție!

Chiar și conservatorii, membrii unui partid care practic, nu există la Satu Mare, nici măcar pe hârtie, încep să se reinventeze și să pretindă funcții, dacă tot s-a creat un vid pe partea cu măduvă a ciolanului.

UNPR, un partid chiar mai fantomatic decât PC, s-a rebranduit urgent și sare și el cu o listă de pretenții, invers proporțională cu importanța acestei formațiuni.

Zilele astea se scriu la greu, CV-uri, care mai de care mai înflorate și mai deșănțate. Inși, până ieri anonimi de cea mai respectabilă extracție, vor astăzi, funcții mari de tot!

Desigur, până la urmă, lucrurile se vor rezolva și toți pofticioșii ăștia vor primi câte ceva, e drept, nu cât au sperat, dar – totuși – nu vor rămâne cu buzele umflate!

- Advertisment -

Cele mai populare

Lucruri inedite pe care nu le știai despre cafea

Pentru multe persoane, consumul de cafea este un adevărat ritual zilnic. Românii nu sunt printre marii consumatori de cafea la nivel european...

Joe Biden a schimbat din prima zi deciziile lui Trump

În primele ore după ce a devenit președinte al Statelor Unite, Joe Biden a semnat 17 decrete prezidențiale. Primul a făcut obligatorii purtarea măștii și...

Bucuresti relaxează restricţiile

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a anunțat miercuri că, dacă rata cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori se va menține sub 3...

Facultatea şi viaţa studentului în 2021

Odată cu începerea semestrului al doilea, majoritatea școlilor se vor redeschide, în timp ce revenirea studenților la cursuri în format fizic este...

Comentarii recente