Acasă Cosul cu vipere Eminescu nu are cașchetă!

Eminescu nu are cașchetă!

Frumosul eveniment al aniversării celor 164 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu, desfășurat pe 15 ianuarie, la bustul din fața școlii din Satu Mare care îi poartă numele a fost brutal tulbutat la un moment dat de o zgomotoasă mașină a Poliției.

Deși până la sediul acestei instituții este o distanță destul de mare, milițianul de la volan a găsit de cuviință să parcheze exact lângă statuie, deranjându-i pe cei prezenți.

Noi știm foarte bine că pe un polimilițian, precum erorul nostru, nu are cum să-l intereseze un astfel de eveniment, am cere – totuși! – prea mult, iar individul acela nici măcar nu și-a mascat imensa lehamite față de mulțimea adunată acolo, în bună și nedezmințită tradiție de tip ”Garcea”.

A trântit portiera și a treecut strada. Peste un minut se întoarce, mai scotocește ceva prin mașină după care urmează, tradiționalul deja trântit gălăgios la portierei.

Acuma, sincer să fim, de multă vreme nu ne mai facem niciun fel de iluzii că polițiștii noștri ar putea vreodată să devină oameni culți.

Este destul să vezi ce se întâmplă pe la petrecerile pe care le organizează cașchetarii, ca să-ți dai seama de joasa speță a acestor indivizi, dar măcar un minim respect față de valorile noastre naționale, ar trebui să intre în atribuțiile lor de serviciu, dacă în atribuțiile pur și simplu umane, nu au cum să intre.

Nimeni nu a protestat, toți au plecat capetele, umili și resemnați. Asta-i România lui Eminescu, nu-i așa?

Ba un coleg de presă, mai inspirat, a și spus: bine că totuși, nu ne-a arestat, că am intrat pe carosabil!

Și uite așa, chiar și de ziua lui Eminescu, Poliția noastră își mai strâmbă puțintel, și așa șifonata sa imagine…

- Advertisment -

Cele mai populare

Educația și școala,sacrificate în continuare

Într-un număr de 305 de școli elevii fac luni cursuri exclusiv online, potrivit ultimelor date transmise de către Ministerul Educației, în contextul în...

PNL SATU MARE – LA UN PAS DE O VICTORIE ISTORICĂ!

După o campanie extrem de eficientă, în care candidații PNL Satu Mare au transmis alegătorilor mesajele cele mai...

Mi-ar fi rușine,Viorel Buda!

Se spune că o campanie electorală nu este doar un prilej de confruntare între competitori, ci și - de multe ori -...

Cu respect! Totuși…cine sunteți?

Am avut parte zilele acestea de o adevărată năvală de candidați pentru alegerile locale, semn că pofta de ciolan nu a putut...

Comentarii recente