vineri, septembrie 29, 2023
AcasăCosul cu vipereFantoma din castel

Fantoma din castel

Unul dintre cele mai controversate personaje din județul acesta, este nimeni altul decât primarul de la Carei.

Omul acesta a avut o carieră politică sinuoasă, el fiind la un moment dat, unul dintre contestatarii cei mai aprigi ai UDMR iar acum acționează exact invers, alături de viceprimarul Kaiser, mare liberal și ăsta, până mai ieri.

Nu vom insista acum asupra felului în care edilul șef careian înțelege să lupte pentru armonia relațiilor naționalităților trăitoare în urbea pe care o conduce, a se vedea refuzul de a arbora drapelul României în oraș, cu prilejul Zilei Naționale, ci am reaminti felul ingenios prin care și-a falimentat afacerile din domeniul prelucrării lemnului și altele, prejudiciind statul cu sume fabuloase.

Dar se pare că pe Jenoke, cineva acolo sus îl iubește, indiferent de regim ori de servitute, mai mult sau mai puțin politică.

Cu toate că în acte este falit și i s-au pus popriri serioase pe leafă, omul este putred de bogat, chiar dacă averea paersonală este atent disipată pe numele odraslelor.

Spirit internațional, omul a înțeles repede că averea nu trebuie strânsă doar în România, o țară totuși nesigură, ci și în Ungaria, undeva, prin preajma Debreținului.

Dacă mai adăugăm că în jurul acestui personaj fojgăie un individ care este marele distribuitor al unei cărți de ”turism” îndreptată în mod absolut jignitor împotriva românilor, atunci poate vom avea această bizară imagine de ”stat în stat„ al municipiului Carei.

Dar pentru că gheșefturile care se pun la cale în acest oraș, uneori cu ticălosul concurs al unor conaționali de-ai noștri pentru care

calificativul de ”trădător”, nu este decât un dulce eufemism, vom reveni cu amănunte clare și certe încă din vremea haiduciilor falimentoide ale domnului primar și până la amețitoarele învârteli actuale, cu iz edilitar și damf penal.

1 COMENTARIU

  1. Sunt în totalitate de acord cu cele scrise de autor (?) în articol. Am scris nenumărate comentarii acide bine documentate și cu afirmații ce nu pot fi contrazise în Buletin de Carei pe acestă temă, dar nici măcar o singură instituție (de ex. Instituția Prefectului Județului Satu Mare sau Parchetul de pe lângă Judecătoria Carei) nu s-a autosesizat până acum, lăsând vulgul, boborul să înțeleagă că respectivul este mai presus de Legii, că-și face și că respectă doar propriile lui legi, că este imun, sau că este bine protejat de către instituții și de către organele responsabile, atât pe plan local cât și de pe cele de plan județean.

    Apreciez faptul că cineva (nu știu cine) începe să se ocupe ceva mai serios de acest personaj. Poate că totusi, până la urmă, tot îl va mușca, așa cum o merită, vre-o viperă din coș. Mai lăsați însă câte o viperă din coș să se ocupe și de cei care fac parte din gașca, din famiglia lui. Că doar așa se cade.

    Aștept cu nerăbdare să vă țineți de cuvânt adică să „reveniți cu amănunte foarte clare și foarte certe” și nu cu bârfe ca mai sus, fiindcă eu unul cel puțin, de bârfe sunt sătul. Vreau dovezi certe si indubitabile, documente și hârțoage despre cel pe care l-ați numit „unul dintre cele mai controversate personaje din județul acesta” (adică din județul Satu Mare).

    Altfel, o să vorbim din nou discutii și o să-l votăm primarul anului prin Informația Zilei.

    Vă doresc spor la treabă și mult succes.

Comments are closed.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente