Acasă Cosul cu vipere Cos cu ViPere: Greșelile de pe cârpe

Cos cu ViPere: Greșelile de pe cârpe

Degeaba noi am tot tras semnale că acele cârpe amplasate prin tot orașul  pe care scrie în limbile română, polonă, engleză, germană, maghiară și ucraineană “ Primăria Municipiului Satu Mare “, sunt scrise greșit, nimeni nu a luat nici o măsură în privința asta, ba mai mult, acum la marea sărbătoare a Zilelor  Orașului Satu Mare a fost amplasate pe toate scenele aceste bannere evident tot cu aceleași greșeli.

Acum greșeala nu mai era în limba ucraineană ( care au și scos-o de pe banner,  că doar e mai ușor să desființezi decât să te interesezi cum este scris corect) ci în limba polonă. Lipsea fix o codiță la litera “A” în loc de “Ą “, un un fel de Ă fără căciulă.

Eram curioși dacă trecea vreun polonez prin Satu Mare, reușea să citească acele scrieri scrise în limba lui ?

Noi avem vaga bănuială că cel care s-a ocupat de redactarea acestor cârpe, era ori pakistanez ori azerbaigean având în vedere greșelile de pe ele.

Mai scriem, mai atragem atenția poate la următoarele manifestări,   cetățenii țărilor în limba cărora scrie pe banner, vor putea să citească acele denumiri.

Vă rugăm să ne scuzați pentru că noi nu am reușit să descifrăm numele instituției pe care o redă acele cărpe.

- Advertisment -

Cele mai populare

Dieta raw-vegană

Beneficii și riscuri Ce înseamnă dieta raw vegană, ce beneficii pentru sănătate are și la ce să fii...

Spre groapă, râzând…

Speram ca măcar la alegerile parlamentare să nu se repete comedia amară de la locale și când spun asta, mă gândesc la...

,,Prin cântec îmi exprim trăirile”

Interviu  cu interpretul Darius Câmpean Încercăm să îi aducem în atenția publică pe acei tineri care înțeleg că o...

Muzeul Daciei Românești din Satu Mare este unic în țară!

El aparține omului de afaceri, Beniamin Kira Fără îndoială, cel mai atipic muzeu din județul nostru, Muzeul Daciei Românești,...

Comentarii recente