Acasă Cosul cu vipere Mierloiul și ceata lui Pițigoi

Mierloiul și ceata lui Pițigoi

Nici bine nu s-au încheiat lucrările de construcție dubașe de pe la Palatul Copiilor, că a și început sezonul de scandaluri intestine al căror cap de afiș este un soi de mierloi fără pic de har, cu pene mai întunecate, cel care ar trebui să se ocupe de educația muzicală a pruncimii sătmărene.

Este destul să auzi însă prestația acestui ansamblu folcloric care ar trebui să poarte numele de „Ceata lui Pițigoi” (nicio aluzie la virtuozii cu același nume din Țara Oașului!), ca să-ți iei lumea în cap și să te întrebi dacă lălăiturile acelea sinistre, nu-s cumva aduse din vreun repertoriu de melodii necunoscute, de prin nordul Vietnamului.

Desigur, mierloiul îți va băga sub nas un vraf de premii și diplome obținute aiurea prin țară, de parcă nu ar ști toată lumea că la concursurile ăstea aranjate, toată lumea ia premiu, în baza   unei complicități îndelung exersate în anii care au trecut, în cadrul operațiunii ”Premiază-mă ca să te premiez!” așa, ca să dea bine la dosarul de cadre.

Dacă mai amintim picantul amănunt că insul acesta umblă mai mult la braț cu Bachus decât cu ceatăra, vor înțelege – în sfârșit! – și părinții, pe mâna cui își dau odraslele.

Este memorabil scandalul pe care mieroliul ăsta l-a făcut în toamna anului trecut la un concurs, când era chior de beat și vocifera împotriva deciziilor juriului.

Ei, dar omul nostru nu-i numai un visător ori vreun ceatarăș fără urmă de talent. Mnealui este și un inteligent om de afaceri, cu profit maxim și investiție zero.

Nu ne referim acum la distribuția pe care o face cu elevii săi la revistele de oferte ale Kaufland, ci la o operație mult mai mănoasă prin care dom profesor (de fapt este învățător la bază și asta se vede!) închiriază pur și simplu instrumentele muzicale și cele de amplificare din dotarea Palatului Copiilor, pe sume frumușele care aterizează exact, fix, în propriul buzunăraș.

Dacă este altfel, suntem curioși să vedem chitanțele celor care au plătit chiria pentru scule.

Dacă nu există niciun act doveditor, atunci să ne tragă el pe ceatără, articolul din codul penal, unde se încadrează faptele sale, că tare știe să se ia de unii și de alții deși credem că știe prea bine zicala aia, conform căreia nu este indicat să deschizi gura, atunci când ești în rahat până la nas!

Articolul precedentNebun fără doctor
Articolul următorCățeluși leneși locali
- Advertisment -

Cele mai populare

Zece minute să plângi…

Având al doilea cel mai mare număr de cazuri de coronavirus din lume, Brazilia a impus restricții la înmormântări, iar familiile...

Vânzarea terenurilor agricole afectată de noile restricții.

Vânzarea terenurilor agricole situate în extravilan se va efectua, începând din data de 13 octombrie 2020, după reguli noi. Printre noutățile aduse...

Povestea celei mai vechi mănăstiri insulare din România.

Daca e week-end gândul ne zboară departe ,pe frumoasa vale a Oltului, în zona stațiunii Călimănești-Căciulata. Căutăm obișnuitul loc de popas...

Bei cafea?!Traiești mai mult.

Iubitori ai cafelei, bucurați-vă. Noile studii sugerează că cei care beau două- trei cești de cafea pe zi...

Comentarii recente