vineri, septembrie 29, 2023
AcasăCosul cu vipereRăspundem ”ascultătorilor”

Răspundem ”ascultătorilor”

Tocmai acum, când interceptările telefonice sunt atât de discutate și disputate, măcar în lumina noului Cod Penal, la Carei stă să explodeze un vulcan cât Pinatubo.

Cică polițiștii locali au mașinile dotate cu dispozitive de ascultare, pe principul, clamat de însuși edilul șef, că dacă în supermarketuri și în fabrici există astfel de dispozitive, de ce nu ar beneficia și glorioasa Poliție locală careiană de astfel de mașinării…ascultătoare.

Răspunsul este cât se poate de simplu: supermarketurile și fabricile sunt proprietate privată, unde patronul poate să-și apere avutul cu ce scule crede el de cuviință, în vreme ce mașinile poliției se plimbă în spațiul public, unde nici măcar marele primar nu poate să facă chiar tot ce vrea.

Dezvăluirile au mers și mai departe, vorbindu-se chiar de existența unui dispecerat unde pot fi vizualizate imaginile captate de mașinile poliției locale, chiar acasă la domnul dirrector al Poliției Locale, situație care dacă este reală, poate ridica serioase semne de întrebare.

Se mai știe că dom director al Poliției locale Carei a fost catapultat în această funcție foarte ușor, nici măcar un concurs, după cum cer prevederile legale, nu a stat în calea ascensiunii sale, fiind numit în funcție, așa, ca un vechil pe moșie, de către un grof bănuitor și panicard.

Careienii își fac crcue și cu limba când văd ce fel de indivizi au fost promovați la poliția lcoală, aruncându-se astfel în derizoriu onoarea și credibilitatea de ”om al onoarei și al legii”.

Printre criteriile de selecție a noilor cadre, se spune că s-a ajuns chiar și la o variantă agricolă, în sensul că intrarea în Poliția Locală s-a făcut cu câte un sac sănătos de grâu în spate, bun și ăla pe vremea asta de mare criză.

Așa a fost verificată rezistența fizică a candidatului, precum și verticalitatea coloanei sale vertebrale, apăsată temeinic de un sac cerealier.

Lăsând la o parte anecdoticul inerent unor astfel de cazuri, rămân totuși câteva întrebări care nu au primit – cel puțin deocamdată – vreun răspuns.

Dacă aceste interceptări nu au la bază un mandat legal, atunci situația e groasă de tot, numai că ne-am obișnuit, cel puțin în ultima vreme, ca la Carei aparatul de mușamalizare să funcționeze impecabil. Vom reveni cu amănunte, multe și deloc mărunte, despre multe alte gheșefturi… ”locale”!

1 COMENTARIU

Comments are closed.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente