Acasă Cosul cu vipere „Artă” fără imagine

„Artă” fără imagine

cos cu vÎn ciuda faptului că poartă numele celui mai celebru pictor român, șefa Muzeului de Artă este foarte departe nu de talentul acestuia, pentru că, totuși, dumneaei nu este o pictoriță, ci de cea mai vagă idee despre ceea ce ar trebui să însemne managerul unui muzeu de artă.

La drept vorbind, expozițiile din muzeu sunt parcă aruncate cu furca, trădând lipsa celei mai elementare specializări în domeniu, ori măcar a unui gust nativ, în lipsă de altceva, deși tanti se laudă c-ar fi făcut niscaiva școli în domeniu dar se pare că amănuntul acesta nu prea o ajută în muncă. Nimeni nu prea știe cu ce se ocupă tanti asta dar este destul să o asculți pe la sindrofiile organizate în arealul artelor plastice, ca să-ți dai seama că back – ground – ul domniei sale este mai subțirel chiar decât extravaganta mustață a lui Salvador Dali.

I-am ascultat cu imensă răbdare (și resemnare) discursurile de pe la vernisaje și ne-am dat seamam imediat că, în lipsa unor valorizări de specialitate, tanti asta se mulțumește cu tot felul de improvizații de o crâncenă platitudine. Cel mai elcovent a fost pentru noi, episodul unei expoziții comune cu băimărenii, atunci când criticul de artă din Baia Mare, Tiberiu Alexa, a făcut câteva aprecieri pertinente privind lucrările unor artiști, salutându-le evoluția.

Farmecul acelei adevărate prelegeri rafinate despre artă a fost destrămat instantaneu de intervenția cucoanei noastre de la Satu Mare care a înșirat senină tot felul de prostii care nu aveau nicio legătură cu expoziția propriu zisă.Nu se știe cine o (mai) ține în brațe pe șefa de la Arte dar este evident că locul dumneai este cu totul și cu totul în altă parte. Undeva, departe de orice risc de a șifona imaginea lumii artistice sătmărene!
- Advertisment -

Cele mai populare

Primarul comunei Tarna Mare

Ce înseamnă să fii primar?  -E o mare onoare, dar și o mare responsabilitate, pentru că  oamenii din comuna...

Simona Halep a câștigat turneul de la Roma

Simona Halep și Karolina Pliskova au disputat al doilea meci direct dintr-o finală din circuitul WTA la Roma, luni, de la 15:30. Românca noastră a câștigat finala dupa 2...

Educația și școala,sacrificate în continuare

Într-un număr de 305 de școli elevii fac luni cursuri exclusiv online, potrivit ultimelor date transmise de către Ministerul Educației, în contextul în...

PNL SATU MARE – LA UN PAS DE O VICTORIE ISTORICĂ!

După o campanie extrem de eficientă, în care candidații PNL Satu Mare au transmis alegătorilor mesajele cele mai...

Comentarii recente