marți, mai 14, 2024
AcasăEconomico-socialNationalDe ce se teme Donald Trump de votul prin corespondență?

De ce se teme Donald Trump de votul prin corespondență?

Câștigătorul alegerilor prezidențiale din SUA mai mult ca sigur nu va fi cunoscut în seara de după închiderea urnelor așa cum s-a întâmplat de cele mai multe ori până acum. Asta pentru că o mare parte din voturi în acest an vin prin corespondență, iar experții se așteaptă ca voturile de la distanță în acest an ar putea fi chiar și jumătate din total. Față de această modalitate de vot, președintele Donald Trump s-a poziționat foarte vehement împotrivă și a acuzat fraude încă dinaintea perioadei de alegeri. Un profesor american în științe politice dintr-un stat puternic republican face radiografia sistemului de vot prin corespondență.

Michael Barber, doctor și profesor în Științe Politice la Brigham Young University din Utah, un stat puternic republican, a explicat, într-o discuție cu mai mulți jurnaliști europeni printre care și reporterul HotNews.ro, cum că în ultimele două decenii a crescut trendul de a oferi alegătorilor americani metode alternative de a vota, „fie că discutăm de vot prin corespondență, fie vot timpuriu în persoană”.

„Pandemia din 2020 a reprezentat un catalizator pentru a implementa astfel de metode de vot mai peste tot în speranța de a face procesul electoral cât mai sigur din punct de vedere sanitar”, a spus Barber.

Cele mai „drastice” măsuri în acest sens au fost luate în câteva state care au decis să ofere din oficiu posibilitatea votului prin corespondență la practic toată populația cu drept de vot.

Mai exact, autoritățile din nouă state și din Washington D.C., având în vedere că organizarea alegerilor ține strict de nivel statal, au decis să trimită prin poștă buletinele de vot tuturor cetățenilor cu drept de vot, fără a fi nevoie de solicitări în prealabil de la aceștia.

În total, potrivit datelor prezentate de profesorul doctor Michael Barber, circa 51 de milioane de votanți sunt direct vizați de aceste buletine de vot trimise în plic automat de către autorități.
În alte 11 state, alegătorii primesc automat cererile de completat pentru autorități pentru a putea primi în plic buletinul de vot pe care să-l trimită prin poștă sau pe care să-l depună în locuri speciale, în total circa 49 de milioane de votanți.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente