Satu Mare va avea sistem antigrindină

Publicat la data de12 aprilie 2018 » 127 Views» De: George Negrea » Locale sm

Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Atenuarea efectelor negative ale căderilor de grindină în județul Satu Mare”. Acest proiect a fost depus și câștigat de Consiliul Județean Satu Mare prin intermediul unui program european transfrontalier.

În urma semnării contractului și de către președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, s-a dat undă verde implementării proiectului care are ca obiectiv realizarea unui sistem antigrindină prin tehnologia generatoarelor terestre.

Proiectul inițiat de Direcția de Dezvoltare Regională din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Județean, a câștigat finanțare din partea Uniunii Europene prin Programul Interreg V-A România-Ungaria, cu un buget total de 1.544.205 euro. Bugetul aferent județului Satu Mare este de 866.722 de euro. Finanțarea constituie 98% din cheltuielile eligibile și include finanțarea din partea Uniunii Europene de 85% și cea de cofinanțare națională de 13%. Contribuția proprie asigurată din partea județului Satu Mare este de 17.343 de euro (2%).

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.