sâmbătă, aprilie 27, 2024
AcasăSportNationalNebunie la Dinamo, Niculescu înlocuit cu Rednic

Nebunie la Dinamo, Niculescu înlocuit cu Rednic

Mircea Rednic (56 de ani) a acceptat să revină la Dinamo, după ce șefii clubului i-au spus că soarta lui Claudiu Niculescu (42 de ani) era oricum pecetluită, dar a pus o condiție înainte de a bate palma cu Ionuț Negoiță, finanțatorul roș-albilor. Tehnicianul a cerut să aibă ”mână liberă” la echipă, să decidă el tot ce înseamnă plecări și sosiri și să nu se bage nimeni peste el. Acesta este de fapt și adevăratul motiv pentru care s-au sistat discuțiile cu Florin Prunea, cel care era candidat pentru funcția de președinte executiv.

 

Negoiță a acceptat condiția ”Puriului”, susține Gazeta, bazându-se pe faptul că unii dintre cei mai buni jucători pe care i-a avut Dinamo în ultimii ani au venit în ”Ștefan cel Mare” pe ”filiera Rednic”. ESte vorba despre Paul Anton, Puljic, Mevlja, Palic, Bicfalvi sau Gnohere, ajuns între timp la rivala FCSB.

 

 

Negoiță a vândut doar în ultimii ani de 3,5 milioane de euro, investind practic nimic în aducerea de înlocuitori pe măsură. Concret, singurul fotbalist venit contra unei sume de bani în Ștefan cel Mare în ultimele două sezoane e Daniel Popa, pe care s-a plătit 30.000 de euro în 2017.

 

În aceste condiții e greu de crezut că fanii grupării din centrul Bucureștiului, care așteaptă deja de 11 ani un titlu de campioană, se vor putea bucura din nou pentru un trofeu.

 

Contractul pe care dinamoviștii i l-au propus este unul valabil pe doi ani, iar obiectivul e clar: prezența în play-off.

Mircea Rednic a jucat şapte ani pentru Dinamo, între 1983 şi 1990, şi a avut, până acum, trei mandate pe banca roș-albilor: 2006-2007, 2008-2009 şi 2015-2016. A cucerit două titluri şi trei Cupe ca jucător şi un titlu ca antrenor cu gruparea din Ştefan cel Mare.

 

Claudiu Niculescu e extrem de dezamăgit de tratamentul la care a fost supus de conducerea lui Dinamo, care l-a demis după numai trei meciuri. Mircea Rednic va fi noul antrenor al „câinilor”.

 

„Nu ştiam nimic, azi-noapte am aflat din presă. Atunci am aflat şi eu. Azi-noapte, când am citit, am rămas puţin şocat, credeam că e o glumă, nu credeam că mi se poate întâmpla asta. Am făcut 13 antrenamente, azi era al 14-lea. E greu să schimbi ceva în 13 antrenamente. Asta se întâmplă în România. Nu mă aşteptam nici în cele mai urâte coşmaruri să mi se întâmple aşa ceva în două-trei săptămâni, dar asta e ţara în care trăim. Nu poţi face performanţă cu o asemenea bătaie de joc la adresa unor oameni. Ne-am întâlnit azi, am rezolvat, am discutat două ore şi jumătate – trei. Nu mi s-a reproşat nimic profesional, numai că s-a ivit această oportunitate. M-am simţit umilit, e frustrant, dureros, dezamăgitor, dar nu am ce face”, a declarat fostul antrenor al „câinilor”, la „Digi Sport Special”.

 

„Mi-am dorit mult să antrenez Dinamo, îmi doream să reuşesc. Îmi reproşez că poate m-am grăbit puţin, am venit în momentul nepotrivit la Dinamo. Mă simţeam într-un fel dator, acum un an am refuzat oferta de la ei, dar cred că m-am grăbit din dorinţa mare de a antrena clubul meu de suflet. Sunt convins că aş fi reuşit să scot echipa din acest impas. Sunt puternic, voi merge mai departe”, a mai spus Claudiu Niculescu.

 

Cu Niculescu pe bancă, Dinamo a învins-o cu 3-1 pe Dacia Unirea Brăila, în Cupa României, iar în Liga 1 a remizat cu Sepsi, 0-0, şi a pierdut cu FC Botoşani, scor 0-2.

 

 

Sursa:digisport.ro

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente