Simona Halep a câștigat  turneul de la Shenzhen atât la simplu, cât și la dublu

Publicat la data de7 ianuarie 2018 » 115 Views» De: Laurentiu Kira » National, Sport

Simona Halep, liderul mondial, s-a arătat entuziasmată de startul pe care l-a avut în acest an, câștigând turneul de la Shenzhen atât la simplu, cât și la dublu, și i-a fost recunoscătoare partenerei sale Irina-Camelia Begu.

“Mulțumesc, Shenzhen Open, pentru această săptămână minunată. Multe mulțumiri partenerei mele de dublu, Irina Begu, și echipei mele! Grozav mod de a începe anul 2018. Următoarea oprire, Melbourne”, a notat Simona Halep, într-o postare pe pagina sa de Twitter.

Perechea Simona Halep/Irina Begu au câștigat, sâmbătă, titlul în proba de dublu din cadrul turneului WTA de la Shenzhen, desfășurat pe hard și dotat cu premii în valoare de 626.750 de dolari. Româncele s-au impus, scor 1-6, 6-1, 10-8, în fața cehoaicelor Barbora Krejcikova și Katerina Siniakova, principalele favorite ale competiției.

Este primul trofeu câștigat împreună de către Halep și Begu, care au făcut pereche pentru a patra oară în carieră. De altfel, până acum, Simona Halep nu mai obținuse niciun titlu WTA la dublu, în timp ce Begu și-a trecut în palmares cel de-al cincilea trofeu în această probă.

Pentru câștigarea turneului de dublu de la Shenzhen, româncele vor primi 26.031 de dolari și 280 de puncte în ierarhia mondială.

Halep a ieșit campioană, sâmbătă, și în proba de simplu de la Shenzhen, după ce a învins-o, cu scorul de 6-1, 2-6, 6-0, pe Katerina Siniakova, cap de serie numărul șase și locul 47 WTA, deținătoarea trofeului.

 

Halep și-a adjudecat trofeul la capătul unui meci care a durat o oră și 12 minute. De-a lungul întâlnirii, românca a comis trei duble greșeli și a avut procentaje de reușită la serviciu de 56% cu prima minge și 65% cu cea de-a doua.

Este cel de-al 16-lea titlu WTA cucerit de Simona Halep, de-a lungul carierei sale, și al doilea obținut la Shenzhen, după cel câștigat în 2015.

Din cauza vremii nefavorabile, partida dintre Halep și Siniakova a avut loc într-o sală care nu este dotată cu tribune și condiții de televizare. Programat inițial la 08:00, meciul a fost amânat de mai multe ori, din cauza ploii, iar în cele din urmă organizatorii au hotărât ca partida să înceapă în jurul orei 12:30 și să se desfășoare în sală.

Potrivit organizatorilor, fanii care aveau bilete pentru aceste meciuri își vor primi banii înapoi.

sursa:medifax.ro

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *