vineri, aprilie 26, 2024
AcasăSportLocalRitli aduce victoria la Satu Mare

Ritli aduce victoria la Satu Mare

Sâmbătă, 23 septembrie, Olimpia a primit vizita celor de la UTA Arad, în etapa a 9-a din cadrul Ligii aII-a, a fost o confruntare între două echipe ce și-au schimbat antrenorii chiar înaintea acestui meci. Tibor Selymes a fost înlocuit la Satu Mare de Zoltan Rilti, iar Adrian Falub i-a lăsat locul la Cristian Todea pe banca arădenilor.

 

La Olimpia s-a văzut că pe banca a venit un sătmărean, în lot revenind mai mulți jucători locali, pe care Selymes nu i-a inclus în calculele sale, și care ieri s-au dovedit a fi decisivi. Este cazul mijlocașului central Villand, care nu a jucat până la partida de ieri.

 

Dumitru Muntean, cel care în iarnă a părăsit-o pe Olimpia pentru UTA, revenit între timp înapoi la Olimpia, a fost unul din cei mai periculoși jucători în meciul disputat în acest weekend.

 

 

Olimpia a început mai bine partida și a avut ocaziile mai periculoase în prima repriză. Căpitan în absența lui Florin Mureșan, Ciprian Brata a centrat din stânga, Pop urmărește mingea în careu, până la 7 metri central, acolo unde e talonat de Burlă și mingea iese în corner.

 

Apoi au urmat două ocazii ale lui D. Muntean, mai întâi în minutul 6 când îi fură mingea lui Scutaru, șutează plasat, dar portarul Grahovac a reținut. Apoi în minutul 14 Vasile Pop i-a o acțiune pe cont propriu driblează un adversar, îl lansează excelent pe Muntean, care scapă singur cu portarul arădenilor, la 14 metri de poartă, lateral dreapta, îl lobează pe acesta, dar mingea cade lângă buturi.

 

 

În minutul 29 jucătorii lui UTA execută rapid o lovitură liberă, defensiva Olimpie este surprinsă, mingea ajunge la Burlă, care șutează însă în plasa lateral.

 

Două minute mai târziu, Vasile Pop din nou în banda dreaptă, trece de un adversar și intră în careu unde este faultat de Ciucă, dar arbitrul decide să îl avertizeze cu cartonaș galben pe jucător olimpist pentru simulare, în loc să dea lovitură de pedeapsă, o decizie contestată nu doar de jucători, cât și de tribune, unde cei câteva sute de spectatori au sărit în picioare revoltați de decizie.

 

La cabine s-a intrat cu rezultatul de egalitate 0 la 0.

 

Și repriza a doua tot Olimpia a început-o în forță, Miholca a șutat de la 16 metri la colțul lung, însă mingea a trecut peste.

 

A urmat apoi un joc greu, cu multă chinuială pe o ploaie grea, în care ambele echipe au trimis centrări în careul advers, care nu au pus mare pericol.

 

Muntean a avut o ocazie de a înscrie, la un șut de pe partea dreapta a careului, deviat de un fundaș, iar mingea a luat altiduine și a mers direct spre vinclul porții apărate de Grahovac, care însă a fost pe fază și a reținut mingea.

 

În minutul 88 Lusamba pătrunde în careu pe partea stângă, aproape de linia de fund, îl întoarce pe Adili, care intrase prin alunecare pe terenul plin de apă, iar macedoneanul îi dă peste picioare atacantului. E penalty clar și arbitrul îl dă, chiar dacă Adili transmite că nu a avut intenție și că l-a lovit pe Lusamba din cauza terenului alunecos.

 

 

Ciprian Brata bate lovitura de pedeapsă puternic, pe centru, la semi-înălțime, și îl învinge pe Grahovac, care sărise în dreapta. Olimpia trece în acest moment peste UTA în clasament, iar arădenii, incredibil, ajung pe loc retrogradabil.

 

 

Olimpia câștiga astfeș prima partidă după o serie neagră doar de înfrângeri, să sperăm ca Ritli are rețeta pentru victorii și că împreună cu jucătorii vor reuși să îi facă fericiți pe sătmăreni prin cât mai multe succesuri.

 

Olimpia: Fl. Muntean – D. Muntean, Hlinca, Villand, Brata, R. Rus, Duruș, Vas. Pop (70’ Lousamba), Miholca (90’ Bura), Jurj (70’ Lucaks), Cr. Munteanu.

Antrenor: Zoltan Ritli

 

UTA: Grahovac – Adilli, Scutaru, Măd. Ciucă, Burlă (46’ Dinculescu)- P. Păcurar, Jorza (78’ Miculescu) – Buleică (61’ Cârstocea), Asani, Stahl – Curtuiuș.

Antrenor: Cristian Todea

 

Zoltan Ritli și-a felicitat elevii pentru dăruire, ambiție, victorie și pentru că au respectat tot ceea ce au pregătit în această săptămână. „Vreau să-mi felicit jucătorii pentru că de la primul antrenament și toată săptămâna au fost prezenți, active la antrenament și tot ceea ce am pregătit tactic au respectat azi pe teren. La echipă este liniște și cred că s-a văzut pe teren. Jucătorii au dorința de afirmare, de a demonstra că pot mai mult și cred că astăzi victoria este total meritată. Mulțumesc și staff-ului tehnic pentru sprijinul acordat. Azi am demonstrate că împreună avem putere și forță. Am jucat foarte bine și pe faza defensivă și pe contraactac și pe fază de posesie. Sunt mulțumit că tot ceea ce am pregătit pentru astăzi, jucătorii au respectat. UTA este o echipă foarte valoroasă, eu zic că ne-am ridicat la nivelul lor astăzi. UTA e o echipă foarte bună și noi avem potență și suntem la ora actuală pe un drum bun și avem putere.”

 

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente