luni, aprilie 29, 2024
Acasăsus45 de milioane lei pentru actiuni de imbunatatire a accesului la justitie

45 de milioane lei pentru actiuni de imbunatatire a accesului la justitie

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Capacitate Administrativă (AM POCA) deschide o nouă linie de finanțare, cu un buget alocat de 45.000.000 lei, în cadrul Axei prioritare 2 – Administrație publică și sistem judiciar accesibile și transparente, Obiectiv specific 2.3 – Asigurarea unei transparențe și integrități sporite la nivelul sistemului judiciar în vederea îmbunătățirii accesului și a calității serviciilor furnizate la nivelul acestuia.

Cererea de proiecte nr. CP3/2017 – Sprijin pentru acțiuni de îmbunătățire a accesului la justiție are drept solicitanți eligibili: Ministerul Justiției, Consiliul Superior al Magistraturii, Institutul Național al Magistraturii, Școala Națională de Grefieri, Ministerul Public, Uniunea Națională a Barourilor din România, Uniunea Națională a Notarilor Publici din România, Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești, Consiliul de Mediere, Curtea de Arbitraj, asociații profesionale cu activitate în domeniul justiției, ONG-uri cu activitate în domeniul justiției.
Cererea de proiecte se regăsește în sistemul informatic MySMIS, astfel:
· Cod apel: POCA/113/2/3/Asigurarea unei transparențe și integrități sporite la nivelul sistemului judiciar în vederea îmbunătățirii accesului și a calității serviciilor furnizate la nivelul acestuia.
· Titlu: CP3/2017 – Sprijin pentru acțiuni de îmbunătățire a accesului la justiție.
Odată cu lansarea cererii de proiecte nr. CP3/2017, Ghidul solicitantului cu anexele aferente este pus la dispoziția potențialilor beneficiari pe site-ul programului.
Proiectele finanțate în cadrul acestei cereri de proiecte vor contribui la rezultatul: Grad crescut de acces la justiție al cetățenilor prin derularea de campanii de informare/educație juridică și oferirea de servicii suport, inclusiv de asistență juridică, puse la dispoziția cetățenilor.
Părțile interesate sunt invitate să depună cererile de finanțare până la data de 30 martie 2017, ora 17.00.
* * *
POCA 2014-2020 este cofinanțat din Fondul Social European (FSE) – obiectivul tematic nr. 11 – Consolidarea capacității instituționale a autorităților publice și a părților interesate și eficiența administrației publice. Gestionat de MDRAPFE în calitate de Autoritate de Management, POCA reprezintă continuarea Programului Operațional Dezvoltarea Capacității Administrative (PODCA) 2007-2013.

Programul finanțează proiecte ale administrației publice care urmăresc crearea unei administrații moderne, eficiente, servicii publice competitive, investiții și reglementări de calitate, proceduri clare, simple și predictibile de funcționare și profesionalizarea funcționarilor publici, contribuind astfel la implementarea măsurilor de reformă și la atingerea obiectivelor Strategiei Europa 2020.

Directia Comunicare
Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente