miercuri, mai 8, 2024
AcasăLocaleDoua firme se LUPTA pentru salubrizarea orasului Satu Mare! Contractul depaseste 250...

Doua firme se LUPTA pentru salubrizarea orasului Satu Mare! Contractul depaseste 250 milioane de lei

Două firme au depus oferte pentru serviciul de salubrizare din Satu Mare. Termenul limită pentru depunerea ofertelor pe sistemul Electronic de Achiziţii  Publice a fost marţi, 15 octombrie, la ora 20,00. In prima faza erau trei firme care au dorit sa se inscrie la licitatie, dar intr-un final au ramas doar doua. Acestea sunt:  Societatea Florisal si SC AVE BIHOR SRL- SC RDE HARGHITA SRL.

 Potrivit documentaţiei aprobată de primărie şi consiliul local, valoarea viitorului contract de concesionare pe zece ani a serviciului de salubrizare în municipiul Satu Mare este estimată la 263.138.788,6 lei fără T.V.A.

În anul 2005, în urma licitaţiei, Primăria municipiului Satu Mare a delegat serviciul de salubrizare, prin încheierea unui contract de concesiune. Din 29.12.2005 serviciul de salubrizare este prestat în baza contractului de delegare a gestiunii serviciului public de salubrizare nr. 462/29.12.2005, încheiat cu SC FLORISAL SA, operator economic licenţiat ANRSC.

Prin HCL nr. 209/26.09.2013 s-a aprobat prelungirea contractului de delegare a gestiunii serviciului public de salubrizare nr. 462/29.12.2005, pe o perioadă de şase ani.

O asociere între AVE Bihor și RDE Harghita sunt competitorii firmei locale Florisal pentru contractul de zece ani în vederea asigurării salubrizării municipiului Satu Mare. În joc sunt peste 200 de milioane de lei, iar câștigătorul licitației urmează să fie anunțat.

Florisal are un singur competitor în lupta pentru cele 200 de milioane, bani care vor asigura plata serviciilor de salubrizare pentru municipiul Satu Mare în următorii 10 ani.

O asociere între AVE Bihor și RDE Harghita sunt cei care au intrat în joc.

AVE Bihor, licitații și în județul vecin pentru mai multe localități

AVE Bihor a fost recent cumpărată de cei de la Keviep, care administrează şi depozitul ecologic de deşeuri Eco Bihor. Printre asociaţii AVE Bihor se regăsesc şi persoane fizice: Miklossy Ferenc Laszlo, Miklossy Mate şi Pasztai Zoltan Attila, ultimul fiind administratorul Eco Bihor.

Potrivit celor de la eBihoreanul, AVE Bihor a depus în luna august o ofertă și pentru a oferi servicii de salubrizare în județul vecin. Până acum, AVE Bihor a operat în nordul judeţului şi în zona Salonta, un municipiu cu aproximativ 17.000 de locuitori.

AVE Bihor a depus ofertă și pentru alte patru loturi din județul Bihor.

Cine sunt cei de la RDE Harghita

Firma Sc RDE Harghita Srl, denumită anterior Sc AVE Harghita Salubritate Srl, a aparţinut grupului austriac AVE Umwelt până în anul 2014. În România, grupul AVE a intrat pe piaţa deşeurilor prin firma AVE Harghita Salubritate Srl, care se ocupă de gestionarea deşeurilor menajere şi industriale nepericuloase din municipiul Odorheiu Secuiesc şi localităţile din apropiere.

În primăvara anului 2014 grupul AVE Ungaria devine titular al grupului NHSZ din Ungaria, Sc AVE Harghita Salubritate Srl –  firma aparţinând grupului AVE Ungaria – în anul 2014 a devenit filiala a grupului NHSZ, astfel la începutul anului 2015 denumirea firmei schimbandu-se din Sc AVE Harghita Salubritate Srl în  Sc RDE Harghita Srl, se arată pe site-ul companiei.

Sc RDE Harghita Srl își desfășoară activitatea pe teritoriul României având mai multe puncte de lucru în Odorheiu Secuiesc, Cristuru Secuiesc, Vlăhiţa, Cluj Napoca si Gheorgheni.

“RDE Harghita Srl asigură deservirea clienţilor cu autospeciale moderne de transport a deşeurilor, tip MAN, parcul auto având o vechime medie de 5 ani. Deţinem service propriu pentru întreţinerea şi repararea maşinilor, a containerelor şi a utilajelor utilizate zi de zi”, se arată pe pagina de prezentare a companiei.

Noul operator, pe cheltuiala proprie, va amenaja pe amplasamentul punctelor de colectare existente, 213 puncte de colectare supraterane închise, pentru a asigura colectarea separată în cinci fracții. Punctele de colectare supraterane pentru colectarea selectivă a deşeurilor vor fi modulare, vor avea fante de introducere pentru securizare şi posibilitatea ulterioară de dotare cu sistem de identificare a generatorului de deşeuri, închidere electronică, sisteme de supraveghere video şi sursă proprie de energie electrică. Acestea vor fi dotate cu recipienţi standard de 1,1 mc.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente