vineri, aprilie 26, 2024
AcasăSportNationalZidane a plecat de la Real Madrid! Vezi aici posibilii înlocuitori

Zidane a plecat de la Real Madrid! Vezi aici posibilii înlocuitori

Antrenorul francez al celor de la Real Madrid și-a anunțat astăzi plecarea în cadrul unei conferințe de presă anunțate pe neașteptate. Vestea a venit la mai puțin de o săptămână de la cucerirea pentru al treilea an la rând a Ligii Campionilor.

„Madridul mi-a oferit totul. Voi fi apropiat de acest club toată viaţa. Dar decizia de a pleca, poate pentru unii, nu are logică. Pentru mine are. E momentul pentru a face o schimbare. Cred că e decizia corectă pentru toată lumea. Vreau să le mulţumesc pentru susţinerea şi dragostea lor.

Am trecut prin momente complicate în acest sezon, când nu am fost la nivel maxim, dar fanii ne-au împins de la spate şi ne-au făcut să fim mai buni. Cred că jucătorii au nevoie de o schimbare şi trebuie să le mulţumesc pentru că la sfârşitul zilei ei sunt cei care luptă pe teren, iar acesta este un club cu pretenţii uriaşe. Mereu vrem mai mult şi mai mult. Nu puteam să cer mai mult de la aceşti jucători, dar acum e momentul ca ei să asculte de altă voce în vestiar.”, a mai spus Zidane.

„Am luat decizia de a nu mai continua ca antrenor al lui Real Madrid. Este un moment ciudat, dar această echipă are nevoie de o schimbare pentru a continua să câştige. Are nevoie de un alt speech, de un nou stil de muncă şi de aceea am luat această decizie.”, a afirmat antrenorul de 45 de ani.

„Iubesc acest club, îl iubesc pe preşedinte. Mi-a dat oportunitatea să vin aici ca şi jucător, acum ca manager şi îi sunt profund recunoscător. Dar avem nevoie de o schimbare.”, a mai spus Zidane.

„Zidane a venit ieri la mine şi mi-a comunicat această decizie neaşteptată.”, a spus şi Florentino Perez.

 

Zinedine Zidane se afla pe banca Realului din ianuarie 2016. Ca antrenor al ”albilor”, Zidane a cucerit nu mai puțin de 9 trofee – de trei ori UEFA Champions League (2015-16, 2016-17, 2017-2018), Supercupa Europei (2016, 2017), La Liga (2016-2017), Supercupa Spaniei (2017) și Cupa Mondială a Cluburilor (2016, 2017).

 

Jurnaliştii de la AS, cotidian apropiat de gruparea blanco, avansează deja o listă cu nume pentru înlocuirea antrenorului care a câştigat 3 trofee UEFA Champions League la rând cu formaţia de pe Bernabeu.

Sursa citată scrie că Joachim Low, Mauricio Pochettino şi Guti sunt principalii favoriţi pentru preluarea băncii tehnice a campioanei Europei. Pe lista lui Florentino Perez se mai află Jurgen Klopp şi Arsene Wenger.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente