marți, aprilie 30, 2024
AcasăsusBolile autoimune au explodat după infecția cu C0VID.Ce alimente recomandă cercetătorii

Bolile autoimune au explodat după infecția cu C0VID.Ce alimente recomandă cercetătorii

Lockdown-urile, protocoalele insidioase și eforturile riguroase de atenuare au avut, în cele din urmă, un efect negativ asupra riscului de boli infecțioase și au contribuit la rezultate mai proaste pentru sănătatea individuală.

Cercetătorii care studiază infecția cu covid-19 au raportat caracteristici imunologice care se aseamănă cu bolile autoimune, inclusiv o supraactivare a celulelor natural killer mature și a celulelor T CD8+ și dereglarea celulelor B și T. Infecția cu SARS-CoV-2 este, de asemenea, asociată cu o producție crescută de citokine inflamatorii, factor de necroză tumorală (TNF)-?, interleukină (IL)-1 și IL-6.

Un studiu publicat în EClinicalMedicine a constatat o creștere de trei ori mai mare a bolilor autoimune după o infecție cu Covid-19 confirmată clinic. Între 1 ianuarie 2020 și 31 decembrie 2021, au fost comparate 888.463 de cazuri de covidă și 2.926.016 de controale neinfectate, cu o perioadă de urmărire de 6 luni. Cei infectați în această perioadă au avut de trei ori mai multe șanse de a fi diagnosticați cu poliartrită reumatoidă. Alte boli ale sistemului imunitar au fost mai frecvente în grupul infectat, inclusiv spondilita anchilozantă, (3,21) lupus eritematos sistemic (2,99), dermatopolimiozită (1,96), scleroză sistemică (2,58), sindromul Sjögren (2,58), sindromul Sjögren (2,58). 62), boala mixtă a țesutului conjunctiv (3,14), boala Behçet (2,32), polimialgia reumatică (2,9), vasculita, psoriazis (2,91), boala inflamatorie intestinală (1,78), boala celiacă (2,68) și diabetul zaharat de tip 1 (2,68).

O analiză de cercetare publicată în Antiviral Functional Foods and Exercise Lifestyle Prevention of Coronavirus documentează câteva strategii pentru a modula sistemul imunitar și a preveni un răspuns imunitar hiperreactiv în timpul unei infecții inevitabile. Cercetătorii recomandă exerciții fizice de intensitate moderată, inclusiv antrenamente de forță, exerciții de echilibru și control, stretching, mers pe jos, fandări, abdomene, yoga și urcarea scărilor, timp de 200 până la 400 de minute pe săptămână. Aceste activități sunt asociate cu un răspuns imunitar sănătos.

Cercetătorii recomandă, de asemenea, o dietă bogată în vitamine și minerale, inclusiv fructe, legume, ulei de măsline, pește, nuci și leguminoase. Pe lângă acestea, cercetătorii recomandă alte alimente funcționale, ierburi, plante, rădăcini, semințe și fructe de pădure care conțin polifenoli, terpene, alcaloizi, flavonoide, steroli, pigmenți și acizi grași nesaturați. Această combinație de alimente integrale și ierburi oferă beneficii antiinflamatorii care ajută organismul să lupte în mod corespunzător împotriva unei infecții.

Ordinele de a sta acasă ar fi trebuit să fie înlocuite cu inițiative de sănătate publică care să promoveze exercițiul fizic, lumina soarelui și aerul curat. În loc să încurajeze închiderile, oficialii din domeniul sănătății publice și mass-media ar fi trebuit să publice răspunsurile pentru a monta un răspuns imunitar sănătos la o infecție inevitabilă. Regulile insidioase de distanțare socială de doi metri ar fi trebuit să fie înlocuite cu educația publică privind nutrienții, mineralele, antioxidanții și diverși fitonutrienți antivirali care îi ajută pe oameni să își formeze un răspuns imunitar la o infecție inevitabilă.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente