luni, aprilie 29, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareCe să faceți dacă riscați să fiți EXECUTAȚI de bancă

Ce să faceți dacă riscați să fiți EXECUTAȚI de bancă

Există câteva aspecte care vă pot scăpa de executarea silită, afirmăCasa de Avocatură Coltuc într-un document remis . Ce trebuie să aveți în vedere și să faceți în acest caz:

  • Încă din momentul în care considerați că nu mai puteți susține ratele lunare la credit, luați legătura cu banca și încercați să obțineți o amânare sau o reeșalonare.
  • Toate solicitările trebuie adresate în scris, luați numere de înregistrare cu dată evidențiată, astfel încât să demonstrați că ați fost de bună-credință și ați anunțat banca despre situația financiară dificilă în care vă aflați.
  • Nu este suficientă o simplă discuție cu ofițerul de credit deoarece nu poate fi nici demonstrată și nici nu aveți siguranță că ea va fi transmisă mai departe către centrala băncii, pentru o analiză amănunțită.
  • Și mai trebuie să țineți cont de un aspect: nu ofițerul de credit este cel care decide dacă puteți sau nu să beneficiați de o restructurare. El trebuie doar să transmită mesajul mai departe.
  • Trebuie să atașați la solicitare documente care să dovedească că nu mai aveți capacitatea financiară de a plăti întreaga rată lunară. Aceste documente ar putea fi o decizie de diminuare a salariului, adeverință de șomaj, un extras de cont care să evidențieze că salariul nu a mai fost virat etc.
  •  Încercați să nu depășiți 90 zile de restanțe, fără a demara un demers de restructurare a creditului. Chiar dacă plătiți doar o parte din rata lunară, nu este de ajuns ca să demonstrați că sunteți de bună-credință. Este foarte important să anunțați banca în mod oficial despre situația în care vă aflați.
  •  Riscul de a fi demarat un proces de executare silită crește foarte mult dacă se înregistrează 90 zile de întârziere.
- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente