vineri, aprilie 26, 2024
AcasăSanatateVineri marcăm împreună Săptămâna Internațională a Alăptării

Vineri marcăm împreună Săptămâna Internațională a Alăptării

Am intrat în ”Săptămâna Internațională a Alăptării”, marcată anual în perioada 1-7 august. În acest context, fondatoarele grupului creat pe facebook “Sprijin in alaptare-Satu Mare” organizează și în acest an tradiționala întâlnire pentru susținerea alăptării. Mămici cu pici, femei, bărbați care sprijiniți procesul natural de alăptare, sunteți invitați, vineri, 6 august a.c., începând cu ora 18.00, la Amfiteatrul Aushoping Satu Mare, pentru a fi parte la un eveniment ce își propune să promoveze alăptarea.

PROTEJEAZA ALAPTAREA- E si responsabilitatea ta

Anul 2020 ne-a făcut să înțelegem faptul că protejarea sănătății a devenit responsabilitatea noastră principală. Alăptarea este rădăcina vieții și contribuie la asigurarea sănătății pe termen scurt și lung, o bună nutriție și siguranță alimentară.

World Alliance for Breastfeeding Action (WABA) a ales ca “Săptămâna internațională a alăptării 2021” să amintească faptul că alăptarea este responsabilitatea noastră. Este timpul ca noi toți să informăm, să ancorăm, să angajăm și să galvanizăm acțiunile de protejare și susținere a alăptarea.

Asigurarea supraviețuirii, sănătății și bunăstării pentru toți este mai importantă ca niciodată. Modificări adecvate ale politicii și practica poate face o diferență critică în viața de zi cu zi a părinților copiilor care alăptează. Pentru a proteja alăptarea, trebuie să:

• să investim și să implementăm o politică bazată pe dovezi în ceea ce știm că funcționează pentru a proteja și a sprijini alăptarea

• promulgarea, monitorizarea și aplicarea legislației naționale în conformitate cu Codul internațional de comercializare a inlocuitorilor ai laptelui matern

• fiți vigilenți împotriva strategiilor de marketing digital ale companiilor înlocuitoare ale laptelui matern (BMS) și de a explora modalități pentru a le reduce pe acestea

• să promoveze munca în echipă interprofesională în cadrul sistemului de sănătate și conectarea lucrătorilor din domeniul sănătății comunitare și grupuri

• să creeze parteneriate între guverne, angajatori, sindicate, organizații ale societății civile și comunități

• încurajarea cooperării între diferiți actori ai comunității pentru a ajuta la protejarea și susținerea alăptării pentru toate familiile.

OMS recomandă ca guvernele și celelalte structuri implicate să lucreaze împreună pentru a crea un mediu favorabil alăptării cu scopul protejării și susținerii alăptării.

Ce putem face noi, individual este să conștientizăm importanța alăptării și să ne-o asumăm ca prim sacrificiu pe care îl putem face pentru copilul nostru, să muncim pentru reușita si sa ne bucuram de fiecare masa de lapte matern oferite copilului.

Intr-o perioada in care suntem bombardati cu informatii si optiuni, alegerea alaptarii reprezinta cea mai sanatoasa optiune pentru sanatatea mamei si a copilului” se arată în materialul de presă transmis de dr.Roxana Varga.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente